Continuïteit in Flexwerk

Continuïteit in flexwerk? Bestaat dat? Jazeker! Bij EU-People bewijzen we dat al 17 jaar.

We brengen de arbeidsbehoefte in kaart, herkennen posities die langdurig en stabiel bemenst moeten worden en stellen vast waar de echte flexschil begint. Bovendien zorgen wij voor een goede retentie, wat de ervaring voor onze klanten aanzienlijk verbetert. In de huidige economie waar flexbanen een ‘vast’ karakter hebben bieden wij een uitstekende oplossing.

Competentie

Ons team heeft veel kennis van verschillende soorten werkvloeren. In samenwerking met onze klanten herkennen zij feiloos de benodigde competenties en communiceren dit effectief met ons eigen recruitment kantoor. Zo stellen onze recruiters de juiste vragen en weten zij antwoorden op juistheid te beoordelen. Het resultaat? Competente uitzendkrachten die zich thuis voelen op de werkvloer!

Een Duurzame 'Klik'

Beschikbaarheid, geschiktheid, personal fit, cultural fit, certificaten en diploma’s; ieder element wordt door onze ervaren recruiters besproken en/of getoetst. Onze recruiters zijn trots op hun werk. Zij kennen de wensen van onze klanten en voorzien zich voortdurend van de meest actuele informatie. Het ultieme doel? Een duurzame ‘klik’ tussen werknemer en werkgever!

Prettige Woonomgeving

Onze, veelal internationale, uitzendkrachten hebben over het algemeen behoefte aan een langdurige aanstelling. Bovendien maken zij het liefst veel uren, zodat ze zo veel mogelijk geld kunnen verdienen. Ze verblijven het liefst in een rustige woning dicht bij hun werk. Daar zij vaak nog geen contacten hebben in hun directe omgeving, leren veel van hen graag hun collega’s kennen. Thuis hebben zij echter behoefte aan rust en niet aan feestende medebewoners. Onze recruiters weten dat en beseffen dat het werven van ‘feestneuzen’ het leefcomfort van serieuze werknemers nadelig beïnvloedt. Het waarborgen van de veiligheid en rust in de woonomgeving is voor ons cruciaal en draagt bij aan de geweldige retentie van onze flexmedewerkers.

Plan een persoonlijk gesprek